Monday, July 13, 2015

NOTD: Water Marble

    Bună! Azi o să vă prezint un mod inedit de a vă realiza manichiura, altfel decât prin metoda clasică.
Există o metodă ce a devenit populară pe internet, și anume water marble. Aceasta presupune folosirea apei pentru realizarea unui mozaic compus din diverse culori. Este o metodă simplă, ce are la bază formarea unei pelicule, a unui strat de ojă deasupra apei. Se pot forma ușor diverse modele, ce vor impresiona persoanele din jur.





    Aveți nevoie de:
  • Ojă (aveți grijă ce tip de ojă alegeți deoarece nu toate au compoziția necesară pentru realizarea modelului, însă majoritatea mărcilor sunt bune)
  • Un pahar cu apă
  • Scotch
  • Scobitoare
  • Opțional: Dizolvant pentru unghii + Bețișoare de urechi




 *Flormar Jelly Look- nuanța JL02 Salmon Pink; Kiss Me- nuanța 20; Flormar SuperShine- nuanța 44; Flormar SuperMatte- nuanța M114; Rimmel London 60 Seconds- nuanța 460 Limealicious; Flormar- nuanța 430; Flormar- nuanța 452; Flormar- nuanța 429; Flormar- nuanța 370



    Acest pas poate fi sărit. Eu am ales să aplic un strat de ojă pentru mai multă rezistență (de obicei 2 straturi sunt mai rezistente decât unul singur).
    Pentru a nu vă murdări pe degete, se aplică scotch în jurul unghiei.





    Umpleți un pahar cu apă. Alegeți o culoare și ridicați pensula ojei deasupra apei. Asteptați să cadă o picătură din pensula. Această picătură se va împrăștia și va forma o peliculă deasupra apei. Procedați asemănător și cu următoarele culori. De preferat e să repetați procedeul de circa 4- 5 ori (sau până când ultima picătură nu se va mai împrăștia).



    Cu ajutorul scobitoarei, faceți ce modelele doriți. Puteți să mișcați scobitoarea dintr- o parte în alta pentru a crea dungi. Puteți să mișcați scobitoarea din afară spre centru pentru a crea o floare. De asemenea, puteți pleca din centru spre periferie.
    Atenție! Lucrați cât de repede puteți deoarece dacă prima picătură se va întări, atunci nu veți mai putea realiza un model.
    Mai jos sunt câteva modele pe care le- am realizat:








   După ce ați realizat modelul dorit, introduceți un deget în apă și cu ajutorul scobitoarei îndepărtați excesul de ojă ce a rămas deasupra apei. Scoateți degetul din apă și îndepărtați scotch-ul. Scuturați mâna pentru a îndepărta picăturile de apă ce au rămas pe deget și folosiți un top coat pentru a finisa manichiura.

   Mai jos sunt manichiurile cu apă pe care le- am realizat de- alungul timpului.




No comments

Post a Comment

© Sparkling Lights
Maira Gall